TUKI JA NEUVONTA

Tuki ja Neuvonta

Kuva: valtakunnalliset ja ammatilliset tuki- ja neuvontapalvelut sateenkaari-ihmisille ja heidän läheisilleen.

Suomessa neuvontaa ja tukea liittyen seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoleen, sateenkaariperheisiin ja suhteiden moninaisuuteen sekä syrjintätapauksissa tarjoavat sekä Setan jäsenjärjestöt, muut kansalaisjärjestöt sekä julkinen sektori. 

Viereisestä valikosta voit tutustua tarkemmin suurimpiin tuki- ja neuvontapalveluiden tarjoajiin.

lahden setan
palveluohjaus

Yhdistyksen palveluohjaaja auttaa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi palveluohjaaja auttaa puuttumaan syrjintään, jos olet kokenut epäasiallista kohtelua seksuaalisen suuntautumisen ja/tai sukupuolen perusteella.

 

Palveluohjaus
Palveluohjaajaan voivat ottaa yhteyttä eri alojen ammattilaiset, jotka kaipaavat neuvoa, ohjeistusta tai tukea seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä teemoissa. Palveluohjauksen kautta ammattilaisilla on mahdollisuus saada esimerkiksi tukea kuinka omassa organisaatiossa huomioidaan seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöt. Lisäksi palveluohjauksen kautta on mahdollisuus saada neuvoja yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitteluun, jossa huomioidaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt.

 

Yksilöohjaus
Yksilöohjausta toteutetaan sähköpostitse. Yksilöohjauksessa annetaan tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja identiteettiään pohtiville ihmisille sekä heidän läheisilleen. Yhteydenoton aiheita voivat olla seksuaalinen suuntautuminen, seksi ja seksuaalisuus, sukupuoli-identiteetti sekä sukupuolen ilmaisu.

Ammatillista yksilöohjausta on mahdollista saada maksimissaan 1-5 krt/asiakas.

 

Verkostotyö

Verkostotyössä on voimaa ja yhdessä saamme aikaan enemmän!  Jokainen meistä ansaitsee tulla nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Työpaikoilla ja kouluissa sekä harrasteympäristöissä tulisi olla riittävästi oikeaa tietoa turvallisen tilan periaatteista sekä asiallista tietoa, miten kohdata ihminen omana itsenään. Verkostossamme on useita eri tahoja, jotka edistävät yhteistyössä sateenkaariväen oikeuksien ja turvallisen, tavallisen arjen toteutumista. Ota rohkeasti yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä värikkäämpi tulevaisuus! 

 

Palveluohjaajan tavoitat sähköpostitse:

Lahden Seta Ry
Palveluohjaaja
Joni Lepistö
palveluohjaus@lahdenseta.fi

vertaistuki
verkossa

 Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille ja läheisille on olemassa monipuolista muiden toimijoiden tai yksityishenkilöiden järjestämää verkkovertaistukea. Julkisesti esillä olevien foorumien ja palveluiden lisäksi on olemassa salaisia ja suljettuja Facebook-ryhmiä eri kohderyhmille. Sukupuolivähemmistöjen osalta näistä voit kysyä lisää Sukupuolen osaamiskeskuksen palveluohjaajalta osoitteesta miska.salakka(at)seta.fi.

SINUIKSI-CHAT

Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi järjestää chat-vertaisryhmiä, jotta jokaisella sateenkaarevalla suomalaisella on mahdollisuus saada liveaikaista vertaistukea kotipaikastaan riippumatta.
Sinuiksi-chattien tavoitteena on auttaa ihmisiä tulemaan sinuiksi seksuaalisen
suuntautumisensa ja sukupuoli-identiteettinsä kanssa. Kaikkia chatteja vetävät Sinuiksi-palvelun kouluttamat vertaisohjaajat.

WTFTM.ORG

WTFTM on vertaistukifoorumi kaikille transmaskuliinisille ihmisille, jotka on syntymässä määritelty tytöiksi tai intersukupuolisiksi ja jotka kokevat, että tämä on heille väärä tai riittämätön määritelmä. Kohderyhmäämme kuuluvat sekä perinteisesti että moninaisemmin sukupuolittuvat transihmiset.

SUKUPUOLIKUU

Sukupuolikuu toivottaa tervetulleeksi kaikki, jotka identifioituvat transsukupuolisiksi, transgender-ihmisiksi, transtaustaisiksi ym., tai kokevat kuuluvansa mihin tahansa sukupuolivähemmistöön, tai jotka kyseenalaistavat sukupuoltaan tai jotain sen osa-alueista. Muunsukupuolisille on avoimen alueen lisäksi rajattu keskustelualue.

dreamwearclub

DreamWear Club ry pitää yllä tukipuhelinta ja heidän nettisivuiltaan löytyy myös forumi, jossa voi keskustella, vaikka ei olisikaan yhdistyksen jäsen. Tukipuhelin on suunnattu transvestiiteille ja muille sukupuolen ilmaisultaan ja kokemukseltaan moninaisille ihmisille, puolisoille ja muille läheisille.

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joita kummastuttaa/ihastuttaa/vihastuttaa/ahdistaa/… oma tai läheisen ihmisen (epätyypillinen) sukupuolikokemus ja sukupuolen ilmaisu. Siis kaikille transihmisille ja heidän läheisilleen eli puolisot, lapset, vanhemmat ja ystävät. Siis kaikille keskusteluapua kaipaaville. Myös tekstiviestejä voi lähettää palvelunumeroon.

Puhelinpalvelu numerossa 040-766 8657. Päivystysaika torstaisin klo 19-21.

Skip to content