TOIMINTA

toiminta

Järjestämme ryhmiä, leirejä, tapahtumia, ravintolapäiviä ja vaikka mitä muuta. Toiminta on avointa kaikille. Voit tulla mukaan riippumatta iästäsi, sukupuolestasi tai seksuaalisesta suuntautumisestasi. Toimintaan osallistuaksesi Sinun ei myöskään tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Ilmoitamme toiminnasta nettisivuillamme, jäsentiedotteessa sekä Facebookissa.

Voit avata ja sulkea tietyn ryhmän tiedot painamalla nuolen kuvaa.

Ryhmä on vertaistukiryhmä, jossa käsitellään henkilökohtaisia kokemuksia sukupuolen ja sen ilmaisun moninaisuuteen liittyen. Ryhmässä keskustellaan laajasti eri aihealueista musiikista wc tiloihin ja muihin sukupuolivähemmistöjä puhuttaviin aiheisiin. Ryhmässä voidaan puhua suoraan myös esim. kirurgiasta, seksuaalisuudesta, lääkehoidoista ja mahdollisesti traumatisoivistakin tapahtumista.

Ryhmän suositusikäraja on 13 -vuotta, mutta huoltajan kanssa paikalle tullessa suositusikärajaa ei ole. Jos olet alle 13 ja olisit kiinnostunut ryhmästä, voit olla etukäteen yhteydessä ohjaajiin sähköpostitse info@lahdenseta.fi.

Mukaan ovat tervetulleita aivan kaikki. Lahden SETA ry:n toiminta on syrjinnästä vapaata eikä sinun tarvitse olla yhdistyksen jäsen osallistuaksesi.

Aika: Joka kuun 2. lauantai
klo 17:00 – 20:00

Paikka: Metsäkankaan Nuorisotila, Suitsikatu 10, 15830 Lahti
(käynti rakennuksen takaa)

Tietoja tilasta: Tila on nuorisotila, joka on varattu kokonaan tapaamista varten. Tapaaminen on tarkoitettu kaiken ikäisille. Tilaan järjestetään erillinen pukeutumistila.

Bussiyhteys: 5 Petsamonkatu

Pysäköinti: kiekkopysäköinti (4 h) rakennuksen etupihalla, joka on muidenkin toimijoiden ja asiakkaiden käytössä.

Esteettömyys: Esteettömyystietoja ei ole vielä saatavilla.

ohjaajat: Ohjaajina toimivat Lahden SETA ry:n vapaaehtoiset ohjaajat Oscar ja Janina.

Yhteystiedot: info@lahdenseta.fi

Huom! Lahden SETA ry pidättää oikeuden peruuttaa tai siirtää ryhmä Lahden SETA ry:n discord serverille mikäli vallitseva tilanne estää ryhmien kokoontumisen fyysisissä tiloissa. Discord serverille pääset painamalla tätä linkkiä: https://discord.gg/ey4nRFT

Lahden SETA ry:n nuorten ryhmä 13-29 –vuotiaille nuorille ja ei-vielä aikuisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville tai näitä asioita pohtiville nuorille suunnattu keskustelu- ja toimintapaikka.

Iltoihin voi tulla käymään vapaasti silloin, kun sulle sopii ja voit myös ottaa ystäväsi mukaan. Nuorten illoissa on tarjolla aina pientä purtavaa.

Nuorten ryhmää järjestää Lahden SETA ry. Lahden SETA ry on ihmis- ja kansalaisoikeusjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää sateenkaari-ihmisten oikeuksia ja tukea heidän arkeaan osallistavasti, oikeudenmukaisesti ja huomioiden intersektionaalisuus. Yhdistyksen ydintoimintaa on tuottaa erilaisia sosiaali- ja kulttuuripalveluja sateenkaari-ihmisille ja heidän läheisilleen mm. ryhmätoimintojen, tapahtumien ja koulutusten muodossa.

Mukaan ovat tervetulleita aivan kaikki. Lahden SETA ry:n toiminta on syrjinnästä vapaata eikä sinun tarvitse olla yhdistyksen jäsen osallistuaksesi.

Aika: Torstaisin kerran kuussa.
Syksyn 2021 tapaamispäivät
23.9., 21.10., 18.11. ja 16.12. klo 17-19.

Nuorten iltojen kokoontumisajat voit tarkistaa kalenterista tästä linkistä.

Paikka: Multi-Culti, Päijänteenkatu 1, 15140 Lahti

Ohjaajat: Ohjaajina toimivat Lahden SETA ry:n vapaaehtoiset ohjaajat Anni  ja Omppu sekä Lahden Nuorisopalveluiden Maarit Taipalinen

Yhteystiedot:
info@lahdenseta.fi
Lahden SETA ry,
WhatsApp 044 2409300

Huom! Lahden SETA ry pidättää oikeuden peruuttaa tai siirtää ryhmä Lahden SETA ry:n discord serverille mikäli vallitseva tilanne estää ryhmien kokoontumisen fyysisissä tiloissa. Discord serverille pääset painamalla tätä linkkiä: https://discord.gg/ey4nRFT

Huom! Koronatilanteesta johtuen
Olkkari-illat jatkuvat Discordissa.
Discord-serverille pääset painamalla
tätä linkkiä: https://discord.gg/ey4nRFT.
Lue säännöt ja kirjoita ohjeiden mukainen
esittely itsestäsi, niin lisäämme
sinut ryhmään.

Lahden SETA ry:n olkkari-illat ovat kaikille avoimia iltoja. Olkkarissa voi olla ohjattua ohjelmaa, mutta useimmiten aihetta tai ohjelmaa ei ole määritelty, jolloin jokaisella kerralla osallistujat itse määrittelevät, mitä haluavat tehdä. Paikalle voi tulla hetkeksi, juomaan kahvit tai olla vaikka koko illan. Jokainen kerta muotoutuu paikalla saapuvien ihmisten toiveiden mukaan.

Tarjolla myös lämmintä juotavaa ja pientä purtavaa. Ryhmän suositusikäraja on 13 -vuotta, mutta huoltajan kanssa paikalle tullessa suositusikärajaa ei ole. Jos olet alle 13 ja olisit kiinnostunut ryhmästä, voit olla etukäteen yhteydessä Olkkarin ohjaajiin info(at)lahdenseta.fi.

Olkkari-iltaa järjestää Lahden SETA ry. Lahden SETA ry on ihmis- ja kansalaisoikeusjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää sateenkaari-ihmisten oikeuksia ja tukea heidän arkeaan osallistavasti, oikeudenmukaisesti ja huomioiden intersektionaalisuus. Yhdistyksen ydintoimintaa on tuottaa erilaisia sosiaali- ja kulttuuripalveluja sateenkaari-ihmisille ja heidän läheisilleen mm. ryhmätoimintojen, tapahtumien ja koulutusten muodossa.

Mukaan ovat tervetulleita aivan kaikki. Lahden SETA ry:n toiminta on syrjinnästä vapaata eikä sinun tarvitse olla yhdistyksen jäsen osallistuaksesi.

Esteettömyys: Saliin ja viidakkohuoneeseen esteetön pääsy rampilla. Tiloissa ei ole esteetöntä WC tilaa.

Ohjaajat: Ohjaajina toimivat Lahden SETA ry:n vapaaehtoiset ohjaajat
Oscar, Halo, Alexandra ja Heidi.

Yhteystiedot: info@lahdenseta.fi

Malkus-ryhmä Lahdessa on kaikille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille, sekä heidän läheisilleen tarkoitettu hengellinen kohtaamispaikka. Ryhmämme kokoontuu noin kerran kuukaudessa sunnuntaisin,Discord-palvelussa, klo 15-17.

Discord-serverille pääset painamalla tätä linkkiä: https://discord.gg/ey4nRFT Lue säännöt ja kirjoita ohjeiden mukainen esittely, niin lisäämme sinut kanavalle.

Aika: Kerran kuukaudessa sunnuntaisin. Syksyn päivämäärät ovat 5.9., 3.10., 31.10. ja 5.12.

Ohjaajat: Ohjaajina Lahden Setan vapaaehtoiset Noora  ja Heidi.

Tarkistathan tarkan päivämäärän verkkokalenteristamme tästä linkistä.

Malkus-ryhmä toteutetaan yhteistyössä Malkus-yhdistyksen ja Lahden Seta Ry:n kanssa.

Yhteystiedot: info(at)lahdenseta.fi

Olet lämpimästi tervetullut!

Huom! Lautapeliryhmä on tauolla koronatilanteesta ja ryhmän luonteesta johtuen.

Lauta- ja korttipelaamiseen keskittyvä ryhmä kokoaa yhteen peleistä kiinnostuneet ihmiset. Ryhmään on tervetullut kuka tahansa, yhdistyksen jäsenyys tai vähemmistöön kuuluminen ei ole edellytys. Mukaan saa ja kannattaa ottaa myös omia pelejä. Porukka kokoontuu noin kerran kuukaudessa.

Ryhmään on hyvä saapua ajoissa, sillä monet pelit ovat pitkäkestoisia. Tästä syystä ne olisi hyvä aloittaa mahdollisimman pian. Kaikkiin peleihin ei valitettavasti kesken pelin pääse mukaan, jonka vuoksi toisinaan myöhemmin saapuneet voivat joutua odottamaan peliseuraa. Paikalle voi toki tulla myös ne, jotka eivät pelaa, mutta tässä tapauksessa kunnioitathan niitä, jotka pelaavat eli puhut rauhallisesti ja et häiritse pelaajia.

Ryhmän suositusikäraja on 16 -vuotta, mutta huoltajan kanssa paikalle tullessa suositusikärajaa ei ole. Jos olet alle 16 ja olisit kiinnostunut ryhmästä, voit olla etukäteen yhteydessä Lautapeliporukan ohjaajiin info(at)lahdenseta.fi.

Mukaan ovat tervetulleita aivan kaikki. Lahden SETA ry:n toiminta on syrjinnästä vapaata eikä sinun tarvitse olla yhdistyksen jäsen osallistuaksesi.

Esteettömyys: Saliin ja viidakkohuoneeseen esteetön pääsy rampilla. Tiloissa ei ole esteetöntä WC tilaa.

Ohjaajat: Ohjaajina toimivat Lahden SETA ry:n vapaaehtoiset ohjaajat ja lautapeliharrastajat Heidi ja Piia.

Yhteystiedot:
info(at)lahdenseta.fi

Huom! Lahden SETA ry pidättää oikeuden peruuttaa tai siirtää ryhmä Lahden SETA ry:n discord serverille mikäli vallitseva tilanne estää ryhmien kokoontumisen fyysisissä tiloissa. Discord serverille pääset painamalla tätä linkkiä: https://discord.gg/ey4nRFT

Luovassa ryhmässä kaikki pääsevät
toteuttamaan luovuuttaan! Kokeilemme
erilaisia tekniikoita, mm. sarjakuvat,
tarrat, maalaus, kankaanpainanta,
valokuvaus, kirjoittaminen.

Ryhmä kokoontuu Multi-Cultilla,
osoite Päijänteenkatu 1,
Lahti, parillisten viikkojen
tiistaina klo 17-19 (Discord)
ja 17-19:30 (liveryhmä).
Osallistuminen on ilmaista,
samoin käytetyt materiaalit.
Työn lomassa nautimme myös kahvit.

Huonosta koronatilanteesta johtuen
tämä ryhmä aloittaa toimintansa etänä
Discordissa. Toivottavasti pääsemme
myöhemmin kokoontumaan myös kasvotusten.
Discord-tapaamisiin ilmoitamme teeman
viikko etukäteen, ja jokainen voi
toteuttaa sen kotonaan sekä halutessaan
jakaa kuvia aikaansaannoksista.
Discord on alunperin pelaajille
suunnattu kaiken kattava puhe- ja teksti
chat, joka on ilmainen, turvallinen ja
toimii sekä tietokoneella että puhelimella.

Lahden SETA:n Discord kanavat ovat
suunnattuja Lahden SETAn ryhmissä
käyneille henkilöille, mutta uusia
Lahden SETA ry:n ryhmistä kiinnostuneita
otetaan myös mukaan. Kun liityt serverille
pääset ensiksi tutustumaan sääntöihin ja
tekemään lyhyen esittelyn itsestäsi.
Tämän jälkeen ylläpitäjät lisäävät sinut
haluamaasi ryhmään, eli kanavalle.
Kirjautumassa palvelimelle voi käydä jo
ennen varsinaista ryhmää. Keskustelun
aukioloaikana paikalla keskusteluissa
ovat myös Lahden SETA:n vapaaehtoiset
ryhmänohjaajat. Lahden SETAn omalle
palvelimelle pääset tästä linkistä:
https://discord.gg/ey4nRFT

Mukaan ovat tervetulleita aivan kaikki.
Lahden SETA ry:n toiminta on syrjinnästä
vapaata eikä sinun tarvitse olla
yhdistyksen jäsen osallistuaksesi.

Ohjaajat: Ohjaajina toimivat Lahden Setan
vapaaehtoiset Kapu ja Onsku.


Esteettömyys:
Saliin ja viidakkohuoneeseen
esteetön pääsy rampilla. Tiloissa ei ole
esteetöntä WC tilaa.

Yhteystiedot: info(at)lahdenseta.fi

Sateenkaarevan liikuntaporukan tarkoituksena on tarjota turvallisempi, mukava ja syrjinnästä vapaa tila, jossa harrastaa erilaisia liikuntamuotoja. Jokaiselle kerralle ryhmänohjaajat valmistelevat yhden lajin kokeiluun tarvittavat tilat ja välineet. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta lajeista. Mahdollisista pienistä osallistumismaksuista tai tarvittavista välineistä ilmoitetaan osallistujille etukäteen. Joillekin tapaamiskerroille on ennakkoilmoittautuminen, myös tästä viestitään selkeästi etukäteen. Ethän tule paikalle sairaana!

Ohjaajat: Ohjaajina toimivat Lahden SETA ry:n vapaaehtoiset ohjaajat Remi, Halo, Alexandra & Miiro.

Jos sinulla on kysyttävää liikuntaporukkaan liittyen, voit olla etukäteen yhteydessä ohjaajiin sähköpostitse info(at)lahdenseta.fi

TULEVAT RYHMÄKERRAT: SYKSY 2021

HUOM! OHJELMA JA AIKATAULU VARMISTETAAN VIELÄ ENNEN RYHMÄKERTAA, SEURAA TIEDOTUSTA!

La 11.9. Frisbeegolf 12:00 →

La 9.10. Keilaus

La 13.11. Sähly

La 11.12 Pulkkamäki

Mukaan ovat tervetulleita aivan kaikki. Lahden SETA ry:n toiminta on syrjinnästä vapaata eikä sinun tarvitse olla yhdistyksen jäsen osallistuaksesi. Huom! Lahden SETA ry pidättää oikeuden peruuttaa tai siirtää ryhmäntapaamisen, mikäli vallitseva tilanne estää ryhmäkerran toteutumisen.

Lahden Seta ry tarjoaa erilaisia koulutuskokonaisuuksia seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyen.

Koulutuksissa yleisesti käsiteltäviä asioita ovat mm. Seta ry:n esittely, seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus, HLBTIQ-terminologia ja seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluvan henkilön kohtaaminen. Koulutuksissa näkökulmana on yhdenvertaisuus.

Kokemuskouluttajat ja kouluvierailut: Lahden Setanjärjestämiin koulutuksiin ja kouluvierailuihin osallistuu vuosittain satoja peruskoululaisia Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson alueella. Koulutuksissa yleisesti käsiteltäviäasioita ovat mm. Seta ry:n esittely, seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus, HLBTIQ-terminologia ja seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluvan henkilön kohtaaminen. Koulutuksissanäkökulmana on yhdenvertaisuus.

Koulutuksissa huomioidaan perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet (2014) ja tuodaan esiinopetussuunnitelman perusteissa mainittuja sisältöjä.

Kouluvierailujen kohderyhmiä ovat mm. peruskoulujen (6. vuosiluokasta alkaen) oppilaat, Prometheus- ja rippikoululeiriläiset sekä erilaiset nuorisoryhmät.

Tarjoamme peruskoulutuksen ja/tai kokemuskouluttajan lyhyen vierailun hintaan 30 € / 45 minuuttia tai 50 € / 70 minuuttia. Matkakulut laskutetaan tilaajalta, jos koulutus järjestetään Lahden kaupunkiliikenteen alueen ulkopuolella.

Peruskoulutusten toteuttajina toimivat pääsääntöisesti yhdistyksen vapaaehtoiset, jotka ovat käyneet Setan kouluttajakoulutuksen. Kokemuskouluttajat kuuluvat itse seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön ja kertovat omasta näkökulmastaan ja he eivät välttämättä ole käyneet Setan kouluttajakoulutusta.

Koulutusvastaavan tavoitat sähköpostitse:
Lahden Seta Ry
Koulutusvastaava
Eevi Vekkeli
info(at)lahdenseta.fi

Yhdistyksen palveluohjaaja auttaa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi palveluohjaaja auttaa puuttumaan syrjintään, jos olet kokenut epäasiallista kohtelua seksuaalisen suuntautumisen ja/tai sukupuolen perusteella.

Palveluohjaus Palveluohjaajaan voivat ottaa yhteyttä eri alojen ammattilaiset, jotka kaipaavat neuvoa, ohjeistusta tai tukea seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä teemoissa. Palveluohjauksen kautta ammattilaisilla on mahdollisuus saada esimerkiksi tukea kuinka omassa organisaatiossa huomioidaan seksuaalu- ja/tai sukupuolivähemmistöt. Lisäksi palveluohjauksen kautta on mahdollisuus saada neuvoja yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitteluun, jossa huomioidaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt.

Yksilöohjaus Yksilöohjausta toteutetaan sähköpostitse. Yksilöohjauksessa annetaan tukea seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja identiteettiään pohtiville ihmisille sekä heidän läheisilleen. Yhteydenoton aiheita voivat olla seksuaalinen suuntautuminen, seksi ja seksuaalisuus, sukupuoli-identiteetti sekä sukupuolen ilmaisu.

Ammatillista yksilöohjausta on mahdollista saada maksimissaan 1-5 krt/asiakas.

Palveluohjaajan tavoitat sähköpostitse:

Lahden Seta Ry Palveluohjaaja Rea Marjamäki palveluohjaus(at)lahdenseta.fi

TIEDOTE 15.3.2020

Lahti Pride -tapahtuma siirtyy vuodella!

Lahti Pride on kaikille avoin ihmisoikeustapahtuma, jonka Lahden SETA ry järjestää vuosittain. Tällä viikolla AVI kielsi yli 500 hengen suurtapahtumien järjestämisen tartuntatautilain nojalla, mikä vaikuttaa myös Suomen Pride-tapahtumiin.

– Tehdäksemme oman osamme koronaviruksen leviämisen estämisessä siirrämme toukokuulle suunnitellun Lahti Pride -tapahtuman vuodella eteenpäin. Lahti Pride 2021 -tapahtumaa vietetään 17.–23.5.2021. Haluamme päätöksen myötä pitää huolta teistä kaikista ja ehkäistä osaltamme terveydenhuollon kuormittumista, Lahti Pride -tuottaja Miiro Pyysing kommentoi.

Vuoden 2021 Lahti Priden teema on “Rakkautta kaiken ikää”. Ohjelmiston tavoitteena on luoda sukupolvien välistä keskustelua.

Ensimmäistä Lahti Pride -tapahtumaa vietettiin vuonna 2014 ja yhtä välivuotta lukuun ottamatta tapahtuma on tuonut vuosittain Lahteen kulkueen, tori- ja puistojuhlan, koulutuksia, bileitä, taide- ja kulttuuritapahtumia ja erilaisia vertaistapaamisia.

– Vuonna 2019 Lahti Pride piti sisällään 17 erilaista tapahtumaa ja kulkueessa marssi noin 400 ihmistä. Myös sateenkaariliputus antoi vahvan viestin siitä, että Lahdessa jokainen saa olla sellainen kuin on. Pride-tapahtuma on äärimmäisen tärkeä osa päijäthämäläistä sateenkaarikulttuuria ja sen siirtäminen on todella harmillista, mutta tässä tilanteessa emme voi muuta, Lahden SETA ry:n puheenjohtaja Aako Norojärvi kertoo.

www.lahtipride.fi

Tarjoilimme teille lokakuussa 2019 ensimmäisen homohittejä pursuavan upean kimaltelevan ja mainion camp -tunnelmaisen HOMODISCON ja Uutenavuotena otettiin uusiksi. Kiitos kaikille osallistuneille, oli upeat kemut!

Missä on paulakoivuniemet ja anttituiskut ja kunnon gaymusa? Missä sataa miehiä? No Tirrassa totta kai.

DJ soittaa koko illan homohittejä ja muitakin hittejä juuri sun biisitoiveiden mukaan.

Ja hei sun ei tarvitse olla homo tullaksesi paikalle. Ilta on tarkoitettu ihan kaikille sateenkaaren alla, sen päässä, muuten vaan sen liepeillä ja kaikille meidän ystäville: LGBTQIA+FRIENDS+ALLIES ovat kaikki tervetulleita.

Tapahtuman järjestää Ravintola Tirra ja Lahden SETA ry.

Turvallisuusohjeet: Tapahtuma toteutetaan rajatulla noin 100 hengen yleisökapasiteetilla COVID-19 ohjeistusten mukaiset turvavälit huomioiden. Ennakkojärjestelyillä, turvaväleillä ja tehostetuilla hygieniaratkaisuilla pyritään takaamaan asiakkaille, esiintyjille ja henkilökunnalle mahdollisimman turvallinen tapahtumaelämys.

Pyydämme kaikkia noudattamaan ohjeistustamme:

– Ethän saavu tapahtumaan, mikäli sinulla on flunssan oireita tai olet koronaviruksen altistusketjussa
– Vältä lähikontaktia muiden asiakkaiden kanssa
– Pese tai desinfioi kätesi heti saavuttuasi, WC-käynnin yhteydessä, lähtiessäsi ja aina tarvittaessa
– Otathan muut asiakkaat huomioon jonottaessasi tiskille ja wc-tiloihin.
– Suosimme tiskillä korttimaksua
– Seuraa ohjeistusta ja tarvittaessa noudata henkilöstön antamia turvaohjeita

Turvallisemman tilan periaatteet: Homodisco -tapahtumassa ja muussa Lahden SETA ry:n toiminnassa meillä on käytössä turvallisemman tilan periaatteet.

Kaikenlainen syrjintä, rasismi ja häirintä ovat tapahtumassamme ehdottomasti kiellettyjä. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan toteutumisesta. Jos havaitset syrjintää, rasismia tai häirintää, puutu tilanteeseen tai ilmoita asiasta järjestyksenvalvojalle tai muulle Tirran henkilökunnalle.

Esteettömyystiedot: Ravintola Tirraan ei valitettavasti ole esteetöntä pääsyä. Tila on rakennuksen 2. kerroksessa ja sinne johtaa portaikko. Tilassa ei ole esteetöntä WC tilaa.

Tapahtuman grafiikat:
Suvi Marianne Lehtinen
Graafinen suunnittelija / kuvittaja
www.suvimarianne.com

turvallisemman
tilan ohjeet

Lahden Seta on syrjinnästä vapaa ja noudatamme turvallisemman tilan periaatteita.

Vuoden 2020 häirintäyhdyshenkilöiksi on nimetty Lahden SETA ry:n hallituksesta Päivi Lithén ja Noora Kalpio. Heihin saatte yhteyden Yhteystiedot -sivumme lomakkeen kautta tästä linkistä. 

 

Skip to content